luni, 1 decembrie 2008

Tort cu fructe

1 cutie compot de piersici, 1 cutie compot de caise, 6 ouă, o cană de zahăr , o
cană de făină, un pacheţel de vanilie şi coajă de lămâie rasă
Se bat ouăle spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia, lămâia şi făina. Se coace în tavă
tapetată cu ulei şi făină la foc potrivit. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 3 felii. Prima
foaie o însiropăm cu sirop de la piersici, după care punem un strat de piersici, peste
care punem blatul al doilea. Pe acesta îl însiropăm cu compot de caise şi adăugăm un
strat de caise, apoi punem al treilea blat cu sirop din ambele feluri. Deasupra turnăm
o cremă făcută din vanilie, ornăm cu fistic sau fructe din compot şi puţină frişcă. Pe
margine barotăm cu alune prăjite.

Niciun comentariu: