luni, 1 decembrie 2008

Tort cu mandarine si bomboane

4 ouă, 200 g zahăr, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 200 g făină, o linguriţă de praf
de copt, 600 g mandarine, 9ă bomboane de ciocolată, 250 g brânză de vaci, 150 g
smântână, o linguriţă de zeamă de lămâi, 600 ml frişcă, 50 g migdale
Se încinge cuptorul, în timp ce se bat spumă albuşurile cu zahărul vanilat, zahărul şi
patru linguri de apă rece. Adăugăm uşor gălbenuşurile, făina şi praful de copt.
Compoziţia se pune în tavă tapetată la copt, timp de treizeci de minute, apoi se lasă
blatul la răcit. Mandarinele din compot se lasă la scurs, câteva bucăţi se păstrează
pentru ornat, iar restul se taie mărunt. Bomboanele se sfărâmă şi se amestecă cu
brânza de vaci, smântâna şi zeama de lămâie. Se adaugă mandarinele şi 500 g frişcă
amestecându-se uşor. Blatul se taie pe jumătate; punem o jumătate pe platou şi
însiropăm cu suc de la compot, apoi se acoperă cu jumătate de cremă, după care
punem cealaltă jumătate şi deasupra restul de cremă. Tortul se prinde cu un carton şi
se lasă la rece timp de patru ore. La sfârşit, se acoperă cu frişcă, se ornează cu
mandarine, napolitane şi migdale fin tăiate.

Niciun comentariu: