luni, 1 decembrie 2008

Tort cu praf de inghetata

Blatul - 5 ouă, 5 linguri de apă, 5 linguri de zahăr, arome şi o cană de făină
Siropul - 10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie
Glazura -100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă gata preparată
Se bat albuşurile spumă şi se pune câte puţin zahăr, până rezultă o bezea. Separat, se
amestecă gălbenuşurile cu apa, apoi se pun puţin câte puţin peste albuş. Amestecând
uşor, se adaugă făina, apoi punem în tavă tapetată cu făină şi dăm la copt. După ce sa
răcit, se taie în trei felii care se însiropează cu siropul obţinut la rece. Crema se face
cu mixerul, bătând frişca cu laptele. Este foarte consistentă, în cremă putem pune
fructe confiate sau jeleuri. La final, se ornează cu fructe, frişcă şi ciocolată.

Niciun comentariu: