luni, 1 decembrie 2008

Tort cu suc de portocale de post

O cană de zahăr, o cană de ulei, o cană de suc de portocale, 3 căni de făină, un
plic de zahăr vanilat, esenţă de vanilie, 5-6 picături de şofran, un vârf de cuţit de
sare, o linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie
Se bat cu mixerul timp de 5 minute, apoi se coace în tavă tapetată la foc potrivit timp
de 30-35 de minute. După ce s-a răcit, se taie în trei foi, se umple cu cremă de cafea
sau cacao. Se face o cremă din 3 plicuri de praf de cremă de vanilie Dr. Oetker,
10 linguri de zahăr pudră, 400 ml de suc de portocale. Punem praful de cremă şi
zahărul, apoi sucul şi mixăm 5-6 minute. Stropim foile cu puţin lichior de fructe, apoi
ungem foile cu cremă. Îmbrăcăm tortul cu cremă, apoi decorăm cu frişcă Hulala sau
cu puţină cremă amestecată cu cacao.

Niciun comentariu: