luni, 1 decembrie 2008

Tort de post cu fructe

2 kg frişcă Hulala, 500 g zahăr, 6 portocale, 4 mandarine, 4 banane, 200 g
stafide, 125 g gelatină, 2 cutii compot de ananas, 3 fiole de esenţă de vanilie, 50 g
coniac /vodcă, 500 ml suc de portocale
Fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o esenţă. Zeama de la compot şi
sucul de fructe le amestecăm cu gelatina, lăsăm la umflat, apoi o încălzim pe Bain-
Marie. Frişca o batem spumă cu zahărul, o vanilie şi 5-6 linguri de gelatină topită.
Aceasta o amestecăm cu fructele, apoi punem frişca, amestecăm şi o aşezăm în forma
tapetată cu nylon şi felii de portocală. Apoi dăm la rece. După două ore, răsturnăm pe
platou şi la final ornăm cu frişcă.

Niciun comentariu: