luni, 1 decembrie 2008

Tort de post1

1 kg frişcă Hulala, 2 căni de zahăr, 2 pacheţele zahăr vanilat, 2 banane, 2
portocale, 2 mandarine, 100 g stafide, o cutie compot de ananas, o cană de suc
de portocale, 5 plicuri de gelatină Dr. Oetker, 50 g coniac sau lichior de stropit
fructele tocate, 2 kiwi pentru ornat.
Frişca se bate la mixer, cu zahărul si vanilia, până se întăreşte, apoi luăm din frişca
bătută o treime pentru ornat. Gelatina o punem la înmuiat în zeama de la compot şi
cu sucul. După ce s-a umflat, o încălzim pe Bain-Marie până devine lichidă. În frişca
bătută, punem gelatina caldă câte puţin şi amestecăm bine până se încorporează toată,
apoi punem fructele stropite cu coniac. Pregătim forma tapetată cu nylon şi portocale
peste care punem compoziţia la întărit. După două ore, o răsturnăm pe platou şi
ornăm cu frişca oprită şi kiwi.

Niciun comentariu: