luni, 1 decembrie 2008

Tort diplomat cu jeleu

8 ouă, 200 ml lapte, 50 ml rom, 30 g gelatină, 800 g frişcă, 2 zahăr vanilat, 100
ml apă, 2 pachete de limbi de pisică
Gelatina se înmoaie timp de treizeci de minute în apă rece, apoi se pune la fiert cu
laptele şi ouăle bătute cu zahăr şi vanilie. Se amestecă până se îngroaşă, apoi se dă la
răcit. După ce s-a răcit, se amestecă cu frişca şi se pun fructe, după dorinţă, apoi se
pune în tavă tapetată cu celofan şi se lasă la frigider timp de trei - patru ore. Se
răstoarnă pe platou şi se lipeşte un gărduţ din pişcoturi, care se leagă cu o fundiţă
colorată. Deasupra se pune un jeleu făcut din 250 ml apă, 250 g zahăr, 300 g fructe
şi 50 g gelatină. După ce s-a întărit, se ornează cu trandafiri sau frişcă.

Niciun comentariu: