luni, 1 decembrie 2008

Tort diplomat cu lapte plaf

500 g zahăr, o cană de apă, 250 g lapte praf, o cutie compot de ananas, 2
portocale, 150 g stafide, 4 plicuri gelatină, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 k frişcă
bătută
Se fierbe zahărul cu apa până se face un sirop legat, se pune laptele praf şi se
amestecă bine. Adăugăm apoi gelatina dizolvate în zeama de la compot, stafidele,
bucăţile de ananas şi jumătate din frişca bătută. Tapetăm o cratiţă cu pungă de nylon,
peste care punem rondele de portocală. Peste rondele, punem compoziţia din lapte şi
dăm la rece timp de o oră. Scoatem tortul din cratiţă şi-l punem pe platou, apoi
decorăm cu restul de frişcă şi ciocolată rasă.

Niciun comentariu: