luni, 1 decembrie 2008

Tort Doina

2 pachete de pişcoturi, 300 g unt, 2 tablete de ciocolată, 5 ouă, 250 g zahăr
pudră, 3 linguri de cacao, stafide, alune, un păhărel mic de apă, 1 plic de frişcă
Crema: se scoate apa din unt şi se freacă cu zahărul, adăugând pe rând câte un
gălbenuş. Se pun apa, cacaoa şi ciocolata la fiert. După ce s-a răcit, se adaugă alunele
şi stafidele. Albuşurile se bat spumă şi se amestecă ambele creme. Într-o cratiţă de
trei litri, se pune celofan şi un rând de pişcoturi însiropate în puţin lapte pe toate
părţile, apoi se pune cremă şi pişcoturi până se termină compoziţia. Se lasă la rece
până a doua zi, iar la final se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu frişcă şi felii de
portocale sau alte fructe.

Niciun comentariu: