miercuri, 3 decembrie 2008

Tuslama populara

500 g oase de vitã ­ ­
800 g burtã de vitã
30 g usturoi
100 g hrean
1 cub MAGGI de vitã
100 g morcovi
sare dupã gust
Burta de vitã se curãþã, se opãreºte ºi se spalã. Usturoiul se curãþã ; jumãtate
din cantitate se piseazã cu sare, iar restul se opãreºte. Hreanul se curãþã, se spalã
ºi se rade fin. Morcovii se spalã. Oasele se spalã ºi se opãresc. Burta de vitã ºi
oasele de vitã se pun la fiert cu sare, se îndepãrteazã spuma, se adaugã usturoi ºi
se fierbe 2­3 ore în funcþie de textura cãrnii. Dupã fierbere, oasele ºi burta se scot
într­un vas ºi se lasã sã se rãceascã. Oasele se dezoseazã, iar carnea se taie bucãþi
împreunã cu burta. Peste carne se pune supa strecuratã (cca 800 ml), cubul MAGGI
ºi se fierb cca 20 minute. Se mai adaugã, dupã preferinþã, usturoi pisat, amestecat
cu supã ºi hrean.
Se serveºte caldã.

Niciun comentariu: