sâmbătă, 13 decembrie 2008

Varza acra cu struguri

Ingrediente:
1 kg varzã albã muratã ­
125 g vunturã de gâscã
50 ml ulei ­
100 g ceapã
150 g mere
700 ml vin alb slab
250 g struguri albi ­ cãrnosi ienupãr
piper boabe si chimion dupã gust

Mod de preparare:
Varza se spalã, se scot cotorul, foile depreciate si se taie mãrunt. Ceapa se
curãþã de coajã si cãsuþa seminalã si se taie felii subþiri. În untura de gâscã se
înãbusã ceapã. În 50 ml ulei si 100 ml apã se înãbusã merele 5 minute la foc
potrivit, apoi se adaugã varza, vinul alb, ceapa si se fierbe. Se pun condimentele
deasupra si se mai fierbe 30 de minute la foc potrivit. Se scot condimentele.
Strugurii se opãresc, se decojesc bob cu bob si se pun peste varzã. Se mai fierbe
10 minute.
Se serveste cald.

Niciun comentariu: