sâmbătă, 13 decembrie 2008

Varza creata pane

Ingrediente:
300 ml supã de oase ­sau 300 ml apã si 1 cub MAGGI de vitã
1 g sare de lãmâie sau 30 g lãmâie ­
2,3 kg varzã creaþã ­
100 g unturã
100 ml ulei ­
125 g pesmet ­
3 ouã
50 g fãinã
200 g orez
20 g unt ­
sare si piper mãcinat dupã gust
Varza creatã se curãtã de cotoare si frunze depreciate, se spalã, se fierbe în
apã clocotitã cu sare de lãmâie si sare. Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Pesmetul
si fãina se cern. Lãmâia se spalã si se taie rondele. Orezul se alege de impuritãti
si se spalã. Varza fiartã se scurge, se rãceste, se stoarce, se desfac frunzele, se
sãreazã, se pipereazã, apoi se ruleazã câte 3­4 foi. Rulourile se taie bucãþi si se
trec prin fãinã, ou bãtut si pesmet. Se prãjesc în ulei. Orezul se înãbusã în 50 ml
ulei sau unturã, se adaugã supa, sarea si piperul si se fierbe la cuptor într­un vas
acoperit.
Se serveºte cald, cu garniturã de orez ºi felii de lãmâie.

Niciun comentariu: