sâmbătă, 13 decembrie 2008

Varza cu taitei

Ingrediente:
1,3 kg varzã albã ­
250 g fãinã ­
2 ouã ­
100 ml ulei ­
sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Varza se curãtã de cotoare si de frunze depreciate si se spalã. Ouãle se spalã
sub jet de apã rece. Fãina se cerne. Din fãinã, ouã, sare si cca 50 ml apã se
frãmântã o cocã de tãitei, care se lasã în repaus cca 10 minute. Se întind foi, se
lasã sã se zvânte, se fac sul si se taie felii subtiri. Se introduc în apã clocotitã cu sare, se fierb, se adaugã apã rece, se rãcesc 15 minute, se trec prin jet de apã rece si se scurg. Varza se înãbusã în ulei, se adaugã sare, piper si tãiþei fierþi. Se amestecã pentru uniformizare si se introduc la cuptor cca 10 minute.
Se serveste caldã.

Niciun comentariu: