sâmbătă, 13 decembrie 2008

Varza de bruxelles

Ingrediente:
700 g varzã de Bruxelles ­
50 g ceapã
50 g unt
250 ml lapte
100 g smântânã ­
nucsoarã, sare si piper dupã gust

Mod de preparare:
Varza se curãtã, se spalã si se taie cotorul. Într­o oalã se toarnã apã sãratã, se
pune varzã de Bruxelles si se dã în clocot. Zeama se strecoarã si se pãstreazã.
Ceapa se curãþã, se spalã si se taie mãrunt. Se încinge untul, se pune ceapã si se
cãleste. Se adaugã varzã, o ceascã din zeama în care a fiert varza, sare, piper si
nucsoarã dupã gust. Se înãbusã la foc potrivit 20-­25 minute. Se preparã un sos
alb din 250 ml lapte, 100 g smântânã si 50 ml de zeamã în care a fiert varza.
Sosul se toarnã peste varzã.
Se serveste caldã.

Niciun comentariu: