sâmbătă, 13 decembrie 2008

Vinete bulgaresti

vinete ­ 900 g roºii proaspete ­ 250 g
ulei 100ml usturoi 15g
ceapã ­ 150 g pâine albã ­ 100 g
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã sos tomat ­ 250 g
sare ºi piper dupã gust
Vinetele se spalã, se curãþã, se taie în douã pe lungime, se scoate miezul ºi
se taie cuburi mici. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Roºiile se spalã, se
opãresc, se decojesc ºi se taie felii. Usturoiul se curãþã ºi se taie mãrunt. Pâinea
se taie cuburi. Pãtrunjelul se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Vinetele se prãjesc
în 50 ml ulei. Separat, se înãbuºã ceapã în 30 ml ulei ºi 60 ml apã, se adaugã
roºii, miezul de la vinete, usturoi, sare, piper, pâine ºi pãtrunjel verde. Se amestecã
pentru omogenizare ºi se continuã fierberea cca 5 minute. Cu aceastã compoziþie
se umplu vinetele, care apoi se aºeazã într­o tavã unsã cu 20 ml ulei; se adaugã
cca 50 ml apã ºi se introduce la cuptor timp de 10-15
minute.
Se serveºte cald, cu sos tomat deasupra.

Niciun comentariu: