miercuri, 3 decembrie 2008

Vinete cu carne de vita

­600 g carne de vitã
1,5 kg vinete
150 ml ulei
­150 g ceapã
­30 g fãinã
75 g pastã de tomate
­300 g roºii proaspete
30 g usturoi
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare ºi piper dupã gust
1/2 cub MAGGI de vitã
Carnea se spalã ºi se porþioneazã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
Roºiile se spalã, se opãresc, se decojesc ºi se taie sferturi. Usturoiul se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Vinetele se curãþã de coajã, se spalã ºi se taie bucãþi de
cca 4 cm lungime ºi cca 3 cm grosime. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se
taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml apã. Carnea se sãreazã ºi se
înãbuºã în 75 ml ulei cu 75 ml apã ºi se scoate în alt vas. În jiul rãmas se înãbuºã
ceapã, se adaugã fãina dizolvatã în 50 ml apã rece, pasta de tomate, jumãtatea de
cub MAGGI, sare, piper ºi se continuã înãbuºirea cca 15 minute. Sosul obþinut
se paseazã peste carne ºi se fierb în continuare. Vinetele se înãbuºã în 75 ml ulei
cu 75 ml apã, se aºeazã în vasul cu carne ºi sos, se adaugã usturoi ºi roºii,

Niciun comentariu: