duminică, 7 decembrie 2008

Vinete pane cu sunca si cascaval

Ingrediente:
1,3 kg vinete ­
5 ouã
­ 300 g caºcaval ­
300 g ºuncã presatã
200 g fãinã ­
250 ml ulei ­
sare ºi piper

Mod de preparare:
Vinetele se spalã, se curãþã de coajã, se taie felii ºi se sãreazã. Caºcavalul se
curãþã de coajã; 100 g se dau prin rãzãtoare. ªunca ºi caºcavalul rãmas se taie
felii subþiri de mãrimea vinetelor. Ouãle se spalã, se sparg într­un vas ºi se amestecã
cu sare, piper ºi caºcavalul rãmas. Feliile de vinete se trec prin 100 g fãinã ºi se
lasã 2­3 minute pentru a absorbi fãina. Fiecare felie de vinete se aºeazã între o
felie de caºcaval ºi una de ºuncã, apoi se trec prin restul de fãinã, compoziþia de
ouã ºi se prãjesc în ulei la foc moderat.
Preparatul se serveºte cald sau rece.

Niciun comentariu: