sâmbătă, 13 decembrie 2008

Vinete "provincial"

vinete 900g ulei 150ml
ceapã ­ 200 g usturoi ­ 30 g
pâine albã ­ 100 g pãtrunjel ­ 1 legãturã
roºii proaspete/conservã ­ 400 g/200 g sare ºi piper dupã gust
Vinetele se spalã, se taie în douã pe lungime. Se scoate miezul ºi se taie
cuburi. Usturoiul ºi ceapa se curãþã, se spalã, se decojesc ºi se taie felii. Pâinea se
taie cuburi mici. Pãtrunjelul verde se spalã, se taie mãrunt. Din 50 ml ulei, 200 g
roºii proaspete (sau 100 g conservate) ºi 100 g ceapã se preparã sosul de roºii.
Vinetele se prãjesc în 85 ml ulei. Ceapã se înãbuºã în 50 ml ulei ºi 50 ml apã, se
adaugã roºii, miezul de la vinete, usturoi, pâine, 1 legãturã de pãtrunjel verde,
sare ºi piper dupã gust. Se amestecã pentru uniformizare, se fierbe 5 minute. Cu
aceastã compoziþie se vor umple vinetele, care apoi se aºeazã în tava unsã cu
15 ml ulei. Se adaugã 50 ml apã ºi se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se serveºte cald, cu sos de roºii ºi pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: