duminică, 7 decembrie 2008

Vinete umplute cu legume

Ingrediente:
­800 g vinete
150 g ceapã
200 g ardei gras
250 g roºii proaspete
­ 200 g caºcaval
100 ml vin alb
1 legãturã pãtrunjel
50 g verde ­ usturoi
750 g suc de roºii
150 ml ulei
sare ºi piper

Mod de preparare:
Vinetele se spalã ºi se taie în douã pe lungime. Miezul se scoate ºi se taie
mãrunt. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Caºcavalul se curãþã de coajã
ºi se rade. Usturoiul se curãþã ºi se taie mãrunt. Pãtrunjelul se spalã ºi se taie
mãrunt. Ardeiul gras se curãþã, se spalã ºi se taie julien (felii subþiri). Ceapa se
înãbuºã în 100 ml ulei cu 100 ml apã, apoi se adaugã ardei gras, miezul de la
vinete, usturoi, roºii, sare, piper ºi pãtrunjelul verde. Cu aceastã compoziþie se
umplu vinetele ºi se aºeazã într­o tavã unsã cu ulei (50 ml). Deasupra se toarnã
suc de roºii, se presarã caºcaval ras ºi se introduce la cuptor la foc moderat, cca
30 de minute. Aproape de sfârºit se adaugã vin.
Preparatul se serveºte cald.

Niciun comentariu: