miercuri, 3 decembrie 2008

Zacusca de gogosari cu fasole boboloane

3 kg fasole fierte, 3 kg ceapă călită şi tocată prin maşină, 3 kg morcovi fierţi şi
tocaţi prin maşină, 5 kg gogoşari curăţaţi şi tocaţi prin maşină, 1,5 l suc de roşii,
1,5 l ulei, sare, piper şi foi de dafin.
Punem uleiul în cratiţă, peste care punem gogoşarii tocaţi. Lăsăm să se călească timp
de douăzeci de minute, apoi adăugăm ceapa tocată şi morcovul. Lăsăm să dea câteva
clocote, apoi adăugăm sucul de roşii, sarea, piperul şi foile de dafin. Când sunt fierte,
adăugăm fasolea şi lăsăm să fiarbă până se ridică uleiul deasupra. Fierbinte, punem în
borcane, le legăm bine, apoi le fierbem la Bain-Marie timp de 40 de minute.

Niciun comentariu: