miercuri, 3 decembrie 2008

Zacusca de gogosari si popinci

5 kg gogoşari curăţaţi şi daţi prin maşină
3 kg ceapă călită în ulei şi dată prin maşină
2 kg. de morcovi fierţi şi apoi tocaţi
3 kg popinci fierte şi apoi tocate
1 l de suc de roşii
3 linguri de pastă de tomate
1,5 l de ulei
2 linguri de zahăr
sare, piper după gust
3 foi de dafin şi câteva boabe de enibahar

Mod de preparare:
Se pun toate la fiert şi amestecăm ca să nu se prindă, apoi o fierbem până se ridică
uleiul deasupra. Fierbinte o punem în borcane, pe care le legăm, apoi le punem la
sterilizat şi, de la primul clocot, le lăsăm să fiarbă timp de patruzeci de minute.
Acoperim cu pături până se răceşte, apoi le ducem la beci.

Niciun comentariu: