miercuri, 3 decembrie 2008

Zacusca de gogosari

Ingrediente:
2 kg ceapă
4 kg roşii bine coapte
50 de ardei graşi sau 30 de gogoşari frumoşi
250 g măsline
500 ml ulei
conservant
sare şi aspirine

Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei până se înmoaie, roşiile se fierb şi se
strecoară, ardeii sau gogoşarii se coc şi se curăţă de cotor şi seminţe. Bulionul
strecurat se toarnă peste ceapă şi se lasă la fiert până devine consistent, apoi se
adaugă ardeii sau gogoşarii întregi, măslinele spălate şi sare, după gust, se mai lasă
puţin la fiert şi se scutură cratiţa, din când în când - nu se amestecă cu lingura, ca să
nu se rupă ardeii. Se adaugă conservantul dizolvat şi se amestecă uşor, se mai dă un
clocot, apoi, fierbinte, se pune în borcane. Deasupra se adaugă 2 linguri de ulei
încins, se leagă cu celofan dublu şi se lasă la răcit – nu se sterilizează.

Niciun comentariu: