miercuri, 3 decembrie 2008

Zacusca de macrou

Ingrediente:6 kg macrou curăţat
10 kg gogoşari copţi
3 kg morcovi fierţi
3 kg ceapă călită,
1,5 l ulei
foi de dafin,sare şi piper.

Mod de preparare:
Se dau prin maşina de tocat, apoi amestecăm cu peştele.Peştele se pune la fiert, într-o cratiţă, cu 1 l de apă, 200 ml de oţet, două linguri de
zahăr, 200 ml de ulei, sare, boabe de muştar, foi de dafin şi piper, apoi se fierbe la foc
mic, până scade apa. Se scurge, după care se aleg oasele mari şi se dă prin maşină de
două ori. Punem toate ingredientele într-o cratiţă mai mare şi le fierbem până se
ridică uleiul deasupra. Punem la borcane, le capsăm şi le fierbem la Bain- Marie timp
de o oră. Lăsăm la răcit acoperit, până a doua zi, apoi le dăm la beci.

Niciun comentariu: