miercuri, 3 decembrie 2008

Zacusca de patragele verzi

1 kg ceapă, 3 kg pătlăgele, 1,5 kg gogoşari, 500 ml ulei, sare, piper şi puţin
zahăr.
Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de
apă. După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi
gogoşarii tăiaţi în felii mari, apoi se adaugă restul de ulei, se sărează, se piperează
după gust şi se presară puţin zahăr. După ce se fierbe timp de treizeci de minute, se
adaugă sucul de roşii fiert şi strecurat, apoi se fierbe până ce este suficient de
consistent – nu se învârte cu lingura, ci se scutură cratiţa ca să nu se sfărâme
gogonelele şi gogoşarii. Se pune în borcane mici, se leagă cu două rânduri de celofan
şi se sterilizează timp de douăzeci de minute.

Niciun comentariu: