miercuri, 3 decembrie 2008

Zacusca de peste(crap)

6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat),
1,5 l ulei
2,5 kg gogoşari copţi
2,5 kg morcov fiert
2,5 kg ceapă călită
sare, piper, foi de dafin, boabe de muştar
cimbru şi enibahar
Se pun la fiert 1 l de apă,300 ml de oţet,500 ml de ulei,două linguri de zahăr, sarea şi mirodeniile. După primul clocot se pune peştele şi se lasă la foc domol să fiarbă
timp de trei până la patru ore, până scade apa. După ce s-a răcit, se dă prin maşina de
tocat şi tot prin maşină se toacă şi morcovul, ceapa şi ardeii, apoi se pun la fiert cu
restul de ulei, după care se fierbe până se ridică uleiul deasupra. Se dă gust de sare şi
fierbinte se pune în borcane care se sterilizează timp de 30 de minute în prima zi şi
30 de minute a doua zi.

Niciun comentariu: