miercuri, 3 decembrie 2008

Zacusca dietetica

6 vinete lungi, 1,5 kg ceapă, 2 kg roşii, 2 kg ardei şi gogoşari, 500 ml de ulei, 2
căpăţâni de usturoi, o legătură de cimbru şi o legătură de frunze de ţelină.
Se pun pe fundul cratiţei roşiile tocate fără pieliţă, ardeii, ceapa şi usturoiul. Vinetele,
curăţate de coajă, tăiate cubuleţe şi opărite în apă cu sare, se scurg şi se pun şi ele
peste roşii şi ardei. Deasupra se adaugă uleiul, sare, piper, pătrunjel şi cimbru. Se
acoperă cu un capac şi se pun la cuptor să fiarbă până se face ca o pastă, iar uleiul se
ridică deasupra. Se pune fierbinte în borcane şi se capsează, apoi se acoperă şi se lasă
timp de 48 de ore.

Niciun comentariu: