miercuri, 3 decembrie 2008

Zarzavat din pastai pentru ciorba

Ingrediente:
7 kg păstăi
2 kg gogoşari
2 kg roşii
1,5 kg ceapă
2 legături de ţelină
2 legături
de pătrunjel
1 kg morcov ras
sare
zece aspirine
100 g zahăr şi 1 l de ulei.

Mod de preparare:
Punem uleiul în oală, iar peste el aşezăm zarzavatul în straturi – păstăi tocate, morcov
ras, roşii tocate sau rase, ceapa tocată fin, gogoşarii tăiaţi cuburi, ţelina şi pătrunjelul,
tocate mărunt. Peste fiecare strat presărăm puţină sare. Punem capac la oală şi lăsăm
să fiarbă la foc mic timp de o oră. Apoi adăugăm un pacheţel de delicat, zahărul şi
aspirinele pisate. Amestecăm şi punem în borcane pe care le legăm cu celofan şi le
fierbem la Bain-Marie timp de 30 de minute. După ce s-au răcit, le dăm la cămară.

Niciun comentariu: