duminică, 11 ianuarie 2009

Aluatul saracului

Se frământă un aluat omogen şi molicel din 250 ml de iaurt, o linguriţă de
bicarbonat, 10 linguri de ulei, 100 g zahăr, sare, mirodenii şi făină cât cuprinde,
apoi se lasă să stea o jumătate de oră. Cu acest aluat, se poate face prăjitură cu brânză
de vaci, cu mere şi, dacă nu se foloseşte zahăr, se poate face pizza.
Prăjitura cu brânză se face din jumătate din aluatul de mai sus, 500 g brânză de
vaci, 150 g zahăr, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 100 g stafide, 2 gălbenuşuri şi 3
linguri de griş. Se amestecă toate la un loc şi se întind peste foaia pusă în tavă;
presărăm puţin griş, apoi se pune brânza, presărăm din nou deasupra griş şi dăm la
cuptor. După 25-30 de minute, o scoatem, punem 2 albuşuri cu 8 linguri de zahăr şi
lăsăm până se usucă puţin albuşul.
Prăjitura cu mere - merele se dau pe răzătoare cu coajă cu tot. În tava unsă şi pudrată
cu făină se pune foaie din jumătate de aluat peste care presărăm puţin griş sau
pesmet, apoi punem un strat cât mai gros de mere peste care presărăm griş sau
pesmet, praf de scorţişoară şi aprox. 150 g zahăr, după preferinţă. Se pune cealaltă
foaie de aluat şi o înţepăm cu furculiţa ca să crească uniform. Se coace până devine
galben - aurie, apoi se presară cu zahăr pudră şi se taie rece.

Niciun comentariu: