joi, 1 ianuarie 2009

Caltabosi cu orez si stafide

Ingrediente:
­ 3 kg carne de porc ­
1,2 kg grãsime bucãþi
500 g orez ­
750 g ceapã ­
sare si piper dupã gust
400 g stafide ­
300 g morcovi ­
11 m maþe de porc ­
­150 g unturã

Mod de preparare:
Carnea de porc se taie bucãþi. Ceapa se curãþã, se spalã si se taie mãrunt.
Orezul se alege de impuritãþi, se spalã si se fierbe. Morcovii se curãþã, se spalã si
se taie felii. Maþele se spalã cu apã caldã si se þin în apã rece. Ceapa se înãbusã în
unturã. Carnea se dã prin masina de tocat, se amestecã cu orez, sare, piper, ceapã
înãbusitã, zahãr si stafide. Se amestecã bine si se umplu maþele cu ajutorul unui
spriþ. Caltabosii se fierb 30 minute în apã cu sare si morcovi.

Niciun comentariu: