joi, 1 ianuarie 2009

Carnati oltenesti

Ingrediente:
1,2 kg carne de vitã ­
2,5 kg carne de porc
1 kg­ grãsime ­
25 g piper mãcinat ­
15 g ardei iute
20 g cimbru praf
100 g sare ­
20 m maþe de oaie ­

Mod de preparare:
Carnea se spalã si se taie bucãþi. Grãsimea se taie cuburi mici. Usturoiul se
curãþã, se piseazã cu sare si se adaugã puþinã apã. Ardeiul iute se curãþã, se spalã
si se taie mãrunt. Maþele se spalã si se þin în apã rece. Carnea se dã prin masina
de tocat cu sitã rarã. Se adaugã sare si se þine la frigider cca 20 ore pentru fezandat;
carnea se dã din nou prin masina de tocat cu sitã de 6 mm, se amestecã cu cuburi
de slãninã si se condimenteazã cu piper, cimbru, ardei si zeamã strecuratã de la
usturoi. Compoziþia obþinutã se trece printr­un spriþ special pentru cârnaþi si se
umplu maþele de oaie. Preparatul se lasã la frigider cca 20 ore, apoi se trece 2 ore
prin fum, se rãceste si se zvântã cca 15 ore.

Niciun comentariu: