joi, 1 ianuarie 2009

Carnati proaspeti de porc

Ingrediente:
3,250 kg carne de porc ­
1,5 kg grãsime bucãþi ­
800 g carne de vitã ­ ­
25 g usturoi
20 g cimbru ­
sare si piper dupã gust
12 m maþe de porc ­

Mod de preparare:
Carnea de porc se spalã si se taie bucãþi. Usturoiul se curãþã, se piseazã cu
sare si se adaugã puþinã apã. Maþele se spalã si se þin în apã rece. Grãsimea se taie
bucãþi mici. Carnea si grãsimea se dã prin masina de tocat cu sitã de 6 mm, se
amestecã cu piper, sare, cimbru si mujdei de usturoi. Compoziþia obþinutã se
trece printr­un spriþ special pentru cârnaþi si se umplu membranele. Cârnaþii se
þin câteva ore la frigider, pentru fezandat.

Niciun comentariu: