duminică, 11 ianuarie 2009

Carne de porc cu ananas

Ingrediente:
400 g carne de porc tăiată fâşii
o cutie de ananas bucăţi
5-6 linguri de sos de soia
2 linguri de vin alb dulce
un vârf de cuţit de pastă de chili
3 linguriţe de amidon
2 gogoşari sau ardei roşii
2 linguri de ulei
2 linguri de ketchup
o lingură de oţet alb
zahăr şi sare
Este o reţetă pentru 4 porţii.
Se pun fâşiile de carne într-un castron, se scurge ananasul şi din zeamă se iau două
linguri şi se amestecă cu două linguri de sos de soia, două linguri de vin, pasta de
chili şi două linguriţe de amidon. Se toarnă peste carne, se acoperă cu un capac şi se
lasă să se pătrundă timp de treizeci de minute. Se curăţă gogoşarii şi se taie felii
subţiri, după care se scoate carnea din castron, se lasă să se scurgă, apoi se prăjeşte la
foc iute în uleiul încins. Se adaugă gogoşarii, se prăjesc puţin, apoi turnăm peste
carne marinata din castron şi lăsăm să fiarbă timp de zece minute. Zeama de ananas o
amestecăm cu ketchup, oţetul şi amidonul, turnăm peste carne şi fierbem timp de 10
minute, iar la ultimul clocot, se adaugă ananasul. Ca garnitură, se poate servi cu orez
fiert.

Niciun comentariu: