joi, 8 ianuarie 2009

Castarveti murati

Ingrediente:
10 kg castraveţi
6 l de apă
6 linguri de sare
o lingură de piper
1 ardei iute
o ţelina
2 morcovi
2 crenguţe de cimbru
o crenguţă de tarhon
mărar
2 crenguţe de vişin
4 rădăcini de hrean
o căciulie de usturoi
100 ml de oţet
o lingură de zahăr

Mod de preparare:
Se pun castraveţii într-o oală mare, se toarnă peste ei 7 l de apă fiartă cu şase linguri
de sare, se acoperă cu un capac şi se lasă până a doua zi. Se pregătesc borcanele cu
mărar şi cimbru peste care se pun castraveţii în picioare unul lângă altul, iar printre ei
se adaugă rozete de morcov, ţelină, usturoi şi fâşii de hrean. Se aranjează pe rânduri,
până se umple borcanul. Prima apă din castraveţi se aruncă, apoi 6 l de apă se pun la
fiert cu sare, piper, cimbru, tarhon, oţet şi o lingură de zahăr. Se adaugă deasupra
usturoiul rămas, vişinul, frunze de ţelină, ardei iute, mărar şi hrean. Se toarnă apa
fiartă peste castraveţi, se leagă cu celofan şi se duc la beci.

Niciun comentariu: