joi, 8 ianuarie 2009

Castraveti in otet

Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun într-o oală mare peste care
turnăm o soluţie din apă şi puţină sare, o fierbem timp de două minute şi, fierbinte, o
turnăm peste castraveţi.
Îi lăsăm timp de o oră, apoi îi scoatem, aruncăm apa şi punem castraveţii în borcane,
intercalat printre ei, adăugăm frunze de ţelină, cimbru, tarhon, mărar, hrean, usturoi,
ardei iute, frunze de vişin, câteva boabe de strugure şi frunză de vie. După ce se
aşează în borcane, se pune deasupra o soluţie făcută – 1 l de apă şi o lingură de sare -
după gust, o linguriţă de oţet şi, fierbinte, se pune peste castraveţi, apoi se leagă
borcanele cu celofan sau pergament. Se duc la beci după 2-3 zile.

Niciun comentariu: