marți, 27 ianuarie 2009

Ciop-sui

Ingrediente
2 cepe verzi, sau2 cepe micute
6 ciuperci champinion
1/2 ardei verde gras
1/2 ardei rosu gras
1 morcov
1/2 varza mijlocie
3-4 fruze telina
2 linguri ulei
1 lingurita gimbir ras proaspat sau 1/2 lingurita praf
1 catel usturoi zdrobit
1 pahar incoltituri (nu e obligator)
Pentru sos
1/2 pahare supa carne
2 linguri sos soia
1lingura vin alb
1/2 lingurita zahar
sare, piper


Mod de preparare
Se taie cepele verzi in bucati de cca. 4 cm-cepele obisnuite in sferturi.Se
taie ardei si ciupercile in feliute.Morcovul se taie in felii subtiri oblice, iar
feliie in chibrite.Frunzele de telina se taie oblic in felii subtiri. Varza se
taie in felii subtiri.
Se incinge o tigaie se pune uleiul si apoi gimbirul si usturoiul. se prajesc
un minut, se adauga ceapa, morcovul, ardei si telina, amestecam un
minut. Se adauga varza si ciupercile (incoltiturile). Se tine pe foc cateva
minute, pana toate legumele sunt al-dente. Intr-un vas se amesteca
ingredientele pentru sos si se adauga peste legume, amestecind continu.
Cand clocoteste este gata.

Niciun comentariu: