duminică, 11 ianuarie 2009

Cremschnitt nemtesc

300 g unt, 300 g făină tip A, 2 gălbenuşuri, 1 ou întreg, 3 linguri de oţet
Compoziţia se împarte în două: 150 gr. de unt şi 150 gr. de făină;
150 gr. de unt , 150 gr. de făină, două gălbenuşuri, un ou întreg, trei linguri de oţet şi
sare.
Se frământă bine până se fac bule de aer, apoi se întinde şi se unge cu crema de unt
de trei ori.
Crema - 8 ouă (3 întregi şi 5 gălbenuşuri), 1 l de lapte, 300 g zahăr, 6 linguri de
făină, 2 pacheţele de budincă de vanilie, 250 g unt, 5 albuşuri bătute spumă şi
vanilie. Se pune laptele la fiert cu zahăr, iar atunci când clocoteşte, se adaugă
budinca, făina, gălbenuşurile şi trei ouă întregi amestecate foarte bine, după care se
lasă la foc mic, până se leagă bine. După ce am dat deoparte, adăugăm untul şi cele
cinci albuşuri bătute spumă. După ce s-a răcit, se toarnă crema între cele două foi, iar
la sfârşit, presărăm deasupra cu zahăr pudră.

Niciun comentariu: