marți, 27 ianuarie 2009

Escalop cu ciuperci

Ingrediente
Pentru 10 porţii: 1,200 kg carne de porc pentru fripturi, 400 g ciuperci, 200 g
şuncă, 100 g unt, 500 g sos tomat, 100 g făină, 100 ml vin roşu , 100 ml ulei,
sare, piper, după gust.
Mod de preparare
Carnea se spală, se porţionează cîte două bucăţi la porţie, se bate cu
ciocanul de şniţele, se sărează, se trece prin făină şi se înăbuşă în ulei cu
puţină apă. Uleiul rămas se strecoară şi se adaugă la sosul tomat, odată cu
vinul, se introduc şi bucăţile de carne (escalopurile) şi se lasă la fiert cca 20
minute. Ciupercile se taie lamele şi se prăjesc uşor în unt odată cu şunca
tăiată felioare în lungime. Se adaugă în vasul cu friptură, se amestecă, şi se
mai fierb cca 30 minute. Cînd sînt gata se aşează în farfurie escalopul cu
sosul respectiv deasupra şi cu garnitura de cartofi prăjiti sau natur.

Niciun comentariu: