marți, 27 ianuarie 2009

Fasole bătută

Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500 g fasole albă uscată, 1 morcov, 1 rădăcină de
pătrunjel, 2 cepe, 1 foaie dafin, câteva boabe piper, 1 fir cimbru, sare.
Mod de preparare
Fasolea se alege şi se pune la înmuiat cu o seara înainte de a fi
pregătită. A doua zi se schimbă apa, se umple vasul cu apă fierbinte şi
se fierbe descoperit până este aproape gata. Se adaugă ceapă, morcovi
patrunjel (toate crestate la capăt), cimbru, foi de dafin boabe de piper, 2-
3 linguri de ulei şi se continuă fierberea până fasolea este bine fiartă. La
urmă se scot toate componentele, iar fasolea se scoate şi se trece prin
sită. Se adaugă uleiul scurs de la ceapa prăjită, sare şi zeamă de usturoi
după gust. La nevoie se mai subţiază cu zeamă în care a fost fiartă
fasolea şi se bate cu telul până devine pufoasă. Se serveşte stropită cu
ulei şi presărată cu ceapă prăjită şi cu miez de varză murată sau cu
murături

Niciun comentariu: