miercuri, 14 ianuarie 2009

Foi cu miere de albine1

4 linguri de ulei, 5 ouă întregi, 250 g zahăr, 350 g miere de albine, 2 linguriţe de
bicarbonat sau de amoniac şi făină cât cuprinde.
Se face un aluat din care se fac foi subţiri cât muchia de cuţit, care se coc în tavă
tapetată cu făină şi se înţeapă cu furculiţa.
Crema de lămâie - 400 g lapte se fierb cu 200 g zahăr, în care se pun 3 linguri de
zeamă dizolvată în lapte rece şi se fierbe până se îngroaşă. Separat, se freacă 250 g
unt cu 2 pachete de zahăr vanilat, până se face ca o spumă, apoi se amestecă cu
crema din lapte rece şi se adaugă zeamă de lămâie, după gust. După ce se umplu
foile cu cremă, se pune deasupra o glazură făcută din 2 linguri de zahăr, 2 linguri de
cacao, 2 linguri de apă şi unt cât o nucă.

Niciun comentariu: