miercuri, 14 ianuarie 2009

Foi cu miere de albine2

4 linguri de lapte, 3 linguri de miere, 1 ou, 100 g unt, 1 şi ½ pahar de zahăr, un
vârf de cuţit de bicarbonat sau praf de copt, făină cât cuprinde.
Toate se pun într-o cratiţă la Bain-Marie. După ce s-a răcit compoziţia, se adaugă
bicarbonatul şi făina şi se fac patru foi pe dosul tăvii.
Crema - se pune la fiert 1 litru de lapte; când clocoteşte se adaugă un pahar de griş.
Se fierbe până se face ca o mămăliguţă, apoi se dă la rece; separat se freacă 200 g unt
cu 300 g zahăr. După gust, se pun vanilie, coajă de lămâie şi se face o cremă care
se frecă bine. Se umplu foile două câte două, iar la mijloc se pune gem de caise.

Niciun comentariu: