miercuri, 14 ianuarie 2009

Foi cu miere de albine4

250 g miere de albine, 250 g zahăr, 250 g margarină, 5 linguri de smântână, o
linguriţă de amoniac, o linguriţă de bicarbonat, sare, mirodenii şi făină cât
cuprinde. Aluatul se lasă să stea o zi până la copt.
Crema I - 400 g nucă măcinată, 400 g zahăr şi 100 g apă, 250 g unt. Din apă şi
zahăr se face un sirop, apoi se opăreşte nuca, după care se freacă untul spumă şi se
amestecă cu nuca înmuiată, iar la final, se umplu foile.
Crema II – in 500 ml de lapte se fierb 2 pachete de budincă de fructe şi se lasă la
răcit. Separat, se freacă 250 g unt spumă şi se amestecă cu budinca şi cu esenţă. La
sfârşit, se umplu foile.

Niciun comentariu: