miercuri, 14 ianuarie 2009

Foi de strudel umplute, glasate cu vin rosu

Ingrediente:
200 g paste fierte
500 g brânză de vaci
100 g stafide
coajă de portocală
200 g zahăr
5 gălbenuşuri
o lingură de scorţişoară
2 pachete de vanilie
5 albuşuri bătute spumă

Mod de preparare:
Se aşează între foi de ştrudel, stropite cu ulei, compoziţia din paste cu brânză, se dă la
cuptor timp de patruzeci de minute, apoi, la final, se pudrează cu zahăr. Se
porţionează şi se serveşte cu sos de vin roşu pe deasupra. Se pune în tigaie o lingură
de făină albă şi amestecăm până se usucă bine, după care stingem cu 300 g vin roşu
şi 150 g zahăr. Amestecăm până obţinem o cremă ca smântâna. Cu acest sos servim
ştrudelul copt.

Niciun comentariu: