duminică, 11 ianuarie 2009

Friptura de porc

Ingrediente:
1,6 kg pulpă de porc
2 cepe tocate peştişori
1 morcov tăiat rondele
5 căţei de usturoi
2-3 foi de dafin
o linguriţă de cimbru mărunţit
o lingură de pastă de tomate
o linguriţă de boia dulce
75 ml ulei, sare şi piper

Mod de preparare:
Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul tocat, peste zarzavat, punem carnea tăiată fâşii şi
tapetată cu sare, piper, boia, iar deasupra adăugăm usturoiul tocat mărunt. Punem un
capac deasupra şi lăsăm să fiarbă înăbuşit, iar la nevoie, adăugăm puţină apă - nu
multă, deoarece carnea lasă zeamă multă. Când considerăm că este fiartă, dăm
deoparte, iar după ce s-a răcit, tăiem carnea felii, o aranjăm într-o tavă, peste carne
turnăm sosul strecurat şi dăm la cuptor timp de jumătate de oră.

Niciun comentariu: