joi, 1 ianuarie 2009

Garnitura asortata

Ingrediente:
450 g fasole verde proaspãtã sau 300 g conservã
900 g cartofi
200 g morcovi
60 g orez
75 g unt
1 legãturã pãtrunjel verde ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Cartofii si morcovii se spalã, se curãþã si se taie rondele. Orezul se alege de
impuritãþi, se spalã în mai multe ape. Pãtrunjelul verde se spalã si se taie mãrunt.
Fasolea verde proaspãtã se curãþã, se spalã si se fierbe în apã cu sare (cea
conservatã se scurge de lichid si se trece sub jet de apã rece).
Cartofii si morcovii se fierb în apã cu sare, se scurg de lichid. Fasolea fiartã
se adaugã peste morcovii si cartofii fierþi. Orezul se fierbe în lichidul rãmas de la
fierberea legumelor.
Se serveste cald, cu unt topit si pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: