Gogosari in bulion

Ingrediente:
5 kg gogosari ­
800 g bulion ­
­500 g zahãr sau miere de albine
500 ml ulei ­
500 ml oþet ­ ­
6­-7 frunze foi de dafin
sare si piper boabe dupã gust

Mod de preparare:
Gogosarii se spalã, se curãþã de seminþe si cotoare, se taie feliuþe de 1,5-­2
cm lungime si 1 cm lãþime. Din bulion, zahãr sau miere de albine, ulei, oþet, foi
de dafin, sare si piper se formeazã un sos care se pune pe foc si se dã în 2-­3
clocote. Treptat se adaugã în sos gogosarii tãiaþi feliuþe si se fierb 5­-7 minute. Se
scot din sos cu ajutorul unei spumiere si se pun în borcane. Se adaugã sos pânã
acoperã gogosarii. Celofanul se umezeste cu apã, se dã în douã si se leagã
borcanele. Borcanele astfel pregãtite se fierb la bain-­marie cca 15 minute din
momentul în care clocoteste apa.
Se poate servi la aperitive, fripturi din porc, vitã, pui dar si la diferite tocane
de legume.