joi, 1 ianuarie 2009

Gogosari in mustar

Ingrediente:
5 kg gogosari ­ ­
800 g mustar de masã
500 g zahãr/miere de albine ­
500 ml ulei
500 ml oþet ­
6-­7 frunze foi de dafin ­
sare si piper boabe dupã gust

Mod de preparare:
Gogosarii se spalã, se curãþã de seminþe si cotoare, se taie feliuþe de 1,5­-2
cm lungime si 1 cm lãþime. Din bulion, zahãr sau miere de albine, ulei, oþet, foi
de dafin, sare si piper se formeazã un sos, care se pune pe foc si se dã în 2­-3
clocote. Treptat, se adaugã în sos gogosarii tãiaþi feliuþe si se fierb 5­-7 minute. Se
scot din sos cu ajutorul unei spumiere si se pun în borcane. Se adaugã sos pânã se
acoperã gogosarii. Celofanul se umezeste cu apã, se dã în douã si se leagã
borcanele. Borcanele astfel pregãtite se fierb la bain-­marie cca 15 minute din
momentul în care clocoteste apa.
Se poate servi la aperitive, fripturi din carne de porc, vitã, pasãre si diferite
tocane cu carne.

Niciun comentariu: