sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Gratar de vanat cu garnitura de rulouri din aluat si brocolli

Carnea de vânat se ţine în baiţ pentru a se frăgezi şi după aceea, o putem prepara.
Brocolli trebuie fiert în apă cu sare, apoi stropit cu unt fierbinte. Rulourile se fac din
aluat aşa cum se fac găluştele cu prune, dar se fac sub formă de bastonaşe de opt
până la 10 centimetri grosime, care se fierb în apă sărată, apoi se prăjesc în unt. La
aceste preparate, se face un sos din fructe de pădure - mure şi zmeură.
Sosul se face topind 50 g de unt, adăugăm fructele, lăsăm câteva minute la călit, apoi
adăugăm o lingură de făină albă dizolvată în 200 ml de apă, fierbem până se
îngroaşă, dăm gust cu sare, piper, după preferinţă adăugăm 100 ml de vin roşu
aromat. Rulourile: se folosesc 2 cartofi fierţi şi pisaţi, 2 ouă, 5 linguri de făină,
sare; se amestecă bine, apoi se fac bastonaşe care se fierb în apă sărată, apoi se
prăjesc în unt.

Niciun comentariu: