marți, 27 ianuarie 2009

Guacamole cu iaurt

Ingrediente
un fruct de avocado copt
jumatate de ceapa taiata marunt
usturoi zdrobit, dupa gust, 2-3 bucati
sare
150-200gr iaurt sau smintina
tostitos pentru salsa sau chips-uri
Mod de preparare
daca fructul de avocado este verde, se lasa 1-2 zile la temperatura
camerei, pina devine inchis la culoare. daca-l cumparati copt, sa nu fie
moale.
se taie fructul in patru, se indeparteaza simburele, si coaja (se desprinde
cu mina f usor).
miezul verde se pune intr-un castron (de 500 ml), se paseaza cu o
furculita pina devine o pasta, se sareaza, se adauga ceapa taiata
marunt, usturoiul pisat , se amesteca si apoi se adauga iaurtul.
este un aperitiv, se maninca luind cite putin cu un tostito (chips).
se prepara in 10 min, dar trebuie mincat imediat, altfel isi schimba
culoarea.

Niciun comentariu: