duminică, 11 ianuarie 2009

Japoneza

Ingrediente:
200 g unt
200 g zahăr
6 albuşuri
1 praf de copt
200 g nucă măcinată
150 g făină

Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahăr, se adaugă nucile, apoi făină, praful de copt şi albuşurile
bătute spumă. Punem la copt în tavă tapetată cu unt şi făină. Dăm la copt pe jumătate,
apoi scoatem şi punem deasupra o compoziţie făcută din 200 gr. de zahăr pudră care
se bate cu şase gălbenuşuri, adăugăm un albuş bătut spumă, o lingură de făină,
ungem blatul din tavă şi dăm la cuptor până se întăreşte. După ce s-a răcit, se unge cu
o cremă de cacao.
Crema – 200 g unt, 150 g zahăr, 150 g nucă prăjită, 3 linguri de cacao, esenţă de
rom.

Niciun comentariu: