sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Mancare vanatoreasca

Ingrediente:
1,5 kg carne de mânzat
fructe
zarzavat
prune uscate
o cană de miez de nuca
fâşii de slănină
un castron de usturoi
unt
ceapă
foi de viţă murate
condimente

Mod de preparare:
Se taie carnea felii şi se împănează cu usturoi şi slănină, se condimentează şi se
înveleşte în frunze de viţă de vie, murate şi desărate. Se unge o tavă cu unt; adăugăm
2-3 cepe tăiate peştişori, un morcov tăiat rondele, iar peste zarzavat, punem carnea
împănată cu usturoi, nucă şi prună uscată fără sâmbure, piper, sare, nucşoară şi fâşii
de slănină, toate învelite în frunze de viţă, ca sarmalele. Peste pachetele din frunze,
punem un sos făcut dintr-o cană de supă, o cană de vin alb, o lingură de bulion, sare
şi piper. Acoperim vasul şi-l dăm la cuptor. Înainte de servire se mai toarnă deasupra
un sos făcut dintr-un păhărel de vin, un păhărel de ţuică, o lingură de bulion şi
verdeaţă tocată fin pentru decor. Se serveşte cu piure de cartofi şi un vin roşu dulce şi
aromat.

Niciun comentariu: